Noile descoperiri care ar putea ajuta pacienții cu HIV

Spread the love
Sursă foto: https://www.bbc.com

Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă pentru crearea de proteine ​​personalizate care pot ocoli acoperirea protectoare a virusului HIV, ajutând anticorpii să neutralizeze gena Env, care permite virusului să între în celulele imune umane.

HIV este o boală care afectează celulele sistemului imunitar și îngreunează capacitatea organismului de a lupta împotrivă infecțiilor și bolilor de zi cu zi. Deși există tratamente eficiente care permit celor care trăiesc cu HIV să ducă o viață normală, cercetătorii nu au reușit să creeze un vaccin eficient pentru această afecțiune.

Pentru acest studiu, cercetătorii au conceput epitopi “computaționali”, care imită suprafața Env prin transplantul de epitopi, în care regiunea țintă este prezentată pe un schelet de proteine ​​purtător cu proprietăți structurale conservate. Aceștia au observat că glicanii care apar în mod natural în HIV-1 ar putea fi investigați cu ajutorul unor imunogeni scheletici care se concentrează pe răspunsurile imune. Pentru a induce un răspuns de neutralizare care funcționează la scară largă, cercetătorii au administart subiecților un cocktail de seruri anti- CONE și proteine Env SOSIP.   

Cercetătorii au demonstrat că, folosind proteinele umane proiectate, sângele  a fost capabil să genereze în mod spontan anticorpi.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *