O nouă terapie pentru pacienții care suferă de lupus

Spread the love
Sursă foto: https://www.kaleidoscopefightinglupus.org

Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au dezvoltat o terapie cu celule CAR-T, care poate reduce numărul de celule B, responsabile de răspunsurile inflamatorii la pacienții care suferă de lupus, o afecțiune autoimună care duce la insuficiență renală și alte complicații ale diferitelor organe. Studiul a arătat că eliminarea acestor celule B la șoareci ar putea îmbunătăți simtomele asociate acestei boli.

Terapia utilizează celulele receptorului antigenic chimeric (CAR) -T, care sunt celule T prelucrate genetic, instruite să recunoască o țintă specifică. Celulele T modificate sunt capabile să recunoască CD19, un indicator de proteine ​​pe celulele B. Apoi, se leagă de celulele cu acest indicator și le ucid. Terapia cu CAR-T a fost testată și în alte afecțiuni, cum ar fi pemphigus vulgaris.

Dr. Radic și colegii săi au testat celulele T modificate genetic pentru eficacitatea lor împotriva celulelor B la două modele pe șoareci. În primă fază, șoarecii au primit o doză de radiații, pentru a elimina toate celulele imune. Oamenii de știință au administrat apoi celulele T modificate genetic la 41 de șoareci de laborator.

Rezultatele au arătat că la 26 de șoareci, celulele CAR-T au ucis toate celulele B care au prezentat CD19 și că toate semnele de lupus au fost eliminate din splină, rinichi, piele și alte organe.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *