Cercetătorii sunt din ce în ce mai captivați de dezvoltarea celulelor sănătoase

Spread the love
Sursă foto: http://blog.doctoroz.com

În cadrul unui studiu, cercetătorii s-au concentrat asupra dezvoltării celulelor sănătoase, prin identificarea moleculelor implicate în acest proces. Componentele, cunoscute sub numele de bucle R, se formează în timpul dezvoltării celulare.

Oamenii de știință au descoperit că buclele R lucrează împreună cu un grup de proteine ​​celulare, cunoscut sub numele de Polycomb, pentru a controla genele care sunt importante pentru dezvoltare la om și la alte mamifere. Aceste gene reglează funcția fiecărei celule din organism. Rezultatele studiului de la Universitatea din Edinburgh răspund la întrebările fundamentale despre biologia celulară. Ele ar putea, de asemenea, să deschidă noi căi de cercetare în privința tratamentelor medicamentoase.

Cercetările viitoare ar putea clarifica rolul buclelor R în tulburările neurogenerative, cum ar fi scleroza laterală amiotrofică (ALS). Constatările au, de asemenea, implicații importante pentru unele tipuri de cancer, care sunt asociate cu defecte de proteine ​​Polycomb sau supra-producția de bucle-R.

“Această nouă perspectivă răspunde la întrebări fundamentale, deschizând noi căi de cercetare în crearea de medicamente”, a afirmat dr. Konstantina Skourti-Stathaki din cadrul Universitătii din Edinburgh.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *