Planta japoneză care stimulează sănătatea celulară și prelungește viața

Spread the love
Sursă foto: https://lifestyle.mb.com.ph/

Cercetătorii japonezi sunt de părere că un compus regăsit într-o plantă numită ashitaba stimulează sănătatea celulară și poate prelungi viața. O parte din modul în care organismul menține sănătatea la nivel celular este prin procesul de autofagie. Aceasta implică celulele care dispun de părţile lor neutilizate pentru a preveni acumularea de reziduri celulare. Dacă autofagia nu este eficientă, rezidurile celulare care se acumulează pot deveni nocive, expunând celulele sănătoase la stres și contribuind la dezvoltarea unor boli, inclusiv a cancerului.

Studiile anterioare au arătat că există câteva modalități de a induce sau de a stimula autofagia. Există, de asemenea, anumiți compuși care pot contribui la îmbunătățirea procesului celular de auto-reînnoire. Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea din Graz din Austria au apelat la o anumită clasă de compuși, numiți flavonoizi. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în multe plante comune, cu un efect antioxidant dovedit și care protejează sănătatea celulară și pot ajuta la protejarea organismului împotriva numeroaselor boli.

Compusul regăsit în această plantă japoneză este cunoscut sub numele de 4,4′-dimetoxichalcone (DMC). Datorită rezultatelor studiului actual, dovezile privind beneficiile acestei plante se acumulează exponențial. 

Rezultatele studiului au demonstrat că substanța a protejat celulele de deteriorarea cauzată de înaintarea în vârstă.   

“Următorul pas va fi efectuarea unui studiu mai detaliat pe șoareci, evaluând dacă acest compus ar putea avea un efect protector și asupra celulelor inimii”, a afirmat dr. Frank Madeo.  

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *