Otrava ascunsă din sticlele de plastic; studiu realizat în Texas

Spread the love

Sticlele de plastic în care sunt comercializate majoritatea bauturilor carbogazoase contin un produs chimic care poate genera mai multe afecțiuni grave ale intestinului.

Potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Texas A&M AgriLife cu privire la bolile intestinale inflamatorii, s-a constatat că expunerea la BPA, un compus regăsit în compoziția sticlelor de plastic, poate creşte rata mortalităţii şi poate agrava simptomele afecțiunilor.

 

„Acesta este primul studiu care arată că BPA poate avea un impact negativ asupra metabolismului și poate fi asociat cu apariția bolilor intestinale”, a afirmat dr. Jennifer DeLuca de la Texas A&M AgriLife.

 

„Deşi cauzele pentru acest grup de boli nu au fost determinate, se ştie că fumatul, infecţiile şi expunrea la substanţele toxice reprezintă factori de risc pentru apariţia acestora. Cu toate acestea, aici am dorit să ne concentrăm atenţia asupra efectului pe care BPA-urile le pot avea asupra apariţiei bolilor intestinale”, a completat dr. Kimberly Allred, o altă autoare a studiului.

 

Această substanță se găseşte în recipientele pentru băutură şi mâncare, precum sticlele de plastic. Mai mult, BPA poate contamina alimentele, ajungând ulterior în corpul uman. În urma analizelor realizate pe şoareci, s-a observat că nivelul crescut de BPA duce la inflamarea colonului.

 

De asemenea, expunerea la acest compus a dus la creşterea mortalităţii, înrăutăţind simptomele, atunci când grupul de şoareci a fost comparat cu un grup de control.

 

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180705125720.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *