A fost descoperit un medicament eficient în tratarea hepatitei C si a virusului HIV

Spread the love

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au raportat, în urma unor studii, că au identificat două medicamente potențiale pentru tratamentul HIV. Constatarea este rezultatul unui studiu preliminar, realizat pe 19 persoane infectate atât cu virusul HIV, care provoacă SIDA, cât și cu virusul hepatitei C. Studiul a arătat că două gene, CMPK2 și BCLG, sunt activate selectiv în prezența interferonului de tip 1, un medicament folosit ca tratament împotriva hepatitei C.

“Am observat că HIV agravează capacitatea noastră de a trata hepatita C cu interferon de tip 1”, a afirmat dr. Ashwin Balagopal de la Universitatea Johns Hopkins School of Medicine.

Pentru a studia relația, cercetătorii au recrutat 19 participanți, 15 bărbați și 4  femei, cu vârste de peste 20 de ani, de la mai multe clinici din Baltimore. Toți participanții au fost diagnosticați cu infecții cronice de HIV și hepatită C. În cadrul cercetării, participanții au primit injecții de interferon pentru tratarea hepatitei C. Înainte și după fiecare tratament, cercetătorii au luat probe de sânge pentru a măsura cantitatea de hepatită C și HIV prezente în sânge.

Rezultatele studiilor au demonstrat că după o săptămână de tratament, participanții au prezentat o scădere de 10% a prezenței virusului HIV în sânge. Acest lucru a demonstrat că interferonul pe care l-am folosit pentru a trata hepatita C a fost de ajutor pentru a controla prezența virusului HIV. Ei au identificat, de asemenea, 99 de gene cu niveluri mai mari de exprimare după tratamentul cu interferon. Dintre aceste gene, cercetătorii au descoperit că două, CMPK2 și BCLG, nu au fost anterior legate de HIV. Ambele gene sunt considerate a fi implicate în procesele care ghidează modul în care celulele se împart.

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180807/Scientists-identify-two-potential-new-drug-targets-for-treatment-of-HIV.aspx

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *