Expunerea la temperaturi foarte ridicate, extrem de riscantă pentru femeile însărcinate

Spread the love
Sursă foto: https://thefertilechickonline.com

Temperaturile extrem de ridicate pot provoca stări de disconfort pentru fiecare dintre noi, însă pentru femeile însărcinate, căldura poate fi deosebit de riscantă, deoarece deshidratarea prezintă un risc foarte ridicat pentru apariția unor complicații în sarcină.

„Deshidratarea poate genera multe probleme pentru femeile gravide. Ca regulă generală, medicii avertizează femeile însărcinate să evite expunerea la temperaturi foarte ridicate și să se asigure că se hidratează corespunzător”, a afirmat dr. Saima Aftab de la Spitalul de Copii Nicklaus din Miami

Cercetătorii au observat că hipertermia (temperatura ridicată a corpului) la începutul sarcinii poate crește riscul apariției malformațiilor congenitale. Există  dovezi că femeile care suferă de hipertermie în primele 6-8 săptămâni de sarcină prezintă un risc mai mare de a naște copii cu malformații ale creierului sau ale măduvei spinării (cunoscute ca defecte ale tubului neural). Femeile gravide pot dezvolta hipertermie de la febră, expunerea la temperaturi excesiv de mari, sau chiar de la băi foarte fierbinți.

Cu toate acestea, dr. Aftab a remarcat că riscul de apariție al defectelor congenitale legate de hipertermie se limitează în cea mai mare parte la primele opt săptămâni de sarcină. Cu alte cuvinte, o creștere a temperaturii corporale care apare după cele opt săptămâni de sarcină este puțin probabil să crească riscul apariției malformațiilor congenitale.

Având în vedere transformările care au loc în corpul unei femei în timpul sarcinii, acestea se pot deshidrata mult mai ușor. Unul din cele mai frecvente simptome ale deshidratării poate fi amețeala.

Sursă: https://www.livescience.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *