Calypso Knee System, dispozitivul conceput pentru persoanele care suferă de osteoartrită

Spread the love
Sursă foto: https://www.healthcatalyst.com

Cercetătorii de la Universitatea din Ohio Wexner Medical Center au dezvoltat un nou dispozitiv, conceput pentru a calma durerile acute ale genunchiului și pentru a ajuta persoanele care suferă de osteoartrită să prevină apariția complicațiilor. Pentru milioanele de oameni care se confruntă zilnic cu simptomele osteoartritei, tratamentele care încetinesc progresia bolii sunt limitate.

În cadrul studiului, cercetătorii au testat dispozitivul Calypso Knee System și capacitatea acestuia de a prelungi durata de viață a articulațiilor, permițând pacienților să rămână activi.

Acest dispozitiv funcționează ca un amortizor care împinge presiunea din interiorul genunchiului, creând în același timp o pernă de aer. De asemenea, acesta este conceput pentru a trata simptomele osteoartritei pe partea interioară a genunchiului, zona afectată cel mai frecvent. Fără modificarea anatomiei, fără îndepărtarea țesutului sau a osului din genunchi, implantul absoarbe încărcăturile excesive de cartilaj care provoacă dureri în articulații.

Cercetătorii vor studia aproximativ 80 de participanți la experiment, care vor beneficia de implantarea acestui dispozitiv. Aceștia speră că în urma intervenției, pacienții nu vor mai prezenta dureri o perioadă mai lungă de timp.

Peste 700.000 de intervenții chirurgicale de înlocuire a genunchiului sunt efectuate în S.U.A. în fiecare an, un număr care continuă să crească. Introducerea dispozitivului, ca metodă alternativă de tratament, ar putea ajuta pacienții să scape de riscurile intervențiilor chirurgicale.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *