A fost descoperit modul în care poate fi tratat cancerul de piele

Spread the love
Sursă foto: https://www.independent.co.uk

În urma unor studii complexe, cercetătorii australieni au anunţat că au identificat o nouă ţintă terapeutică ce vizează cancerul de piele. Descoperirea ar putea contribui la o mai bună înţelegere a modului în care acest tip de cancer se răspândeşte şi la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente. Australia şi Noua Zeelandă înregistrează cele mai mari rate de melanom din lume, doar în acest an estimându-se că au fost identificate peste 14.000 de noi cazuri.

Potrivit statisticilor, cauza principală de deces în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu melanom este metastaza, procesul prin care cancerul se răspândeşte și în alte zone ale corpului. Deşi în ultima vreme tratamentele axate pe stimularea sistemului imunitar au înregistrat progrese, stadiile avansate ale melanomului  continuă să constituie o provocare, având un prognostic slab.

Cercetătorii au descoperit că o proteină specifică, numită RAB27A reprezintă principalul factor de răspândire a cancerului. S-a constatat că acest proces are loc prin secretarea unor structuri mici pro-invazive, asemănătoare unor bule, expulzate din celule. Rezultatele studiilor au arătat că, inhibarea acestei proteine a condus la stoparea procesului metastazic, au explicat oamenii de ştiinţă. Descoperirea oferă cercetătorilor o nouă modalitate prin care se poate ţinti şi trata în mod mai eficient melanomul.

“Din cercetările noastre, reiese că RAB27A reprezintă un nou factor de prognostic, ceea ce înseamnă că ar putea oferi medicilor o nouă modalitate de a determina evoluţia unui pacient diagnosticat cu melanom”, a afirmat dr. Guo Dajiang.

Sursă: http://www.xinhuanet.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *