Cum trebuie tratata una dintre bolile secolului

Spread the love
Sursă foto: https://guardian.ng
Sursă foto: https://guardian.ng

 

În cadrul unui studiu recent, oamenii de știință au descoperit efectul negativ al depresiei asupra funcției cognitive. Cu alte cuvinte, persoanele care suferă de depresie, prezintă un risc extrem de ridicat de a dezvolta demență pe parcursul vieții.

Depresia nu reprezintă doar o stare de tristețe trecătoare, ci o boală care poate afecta pe oricine, oricând. Unii o  considera una dintre cele mai perverse boli ale secolului. Depresivul poate prezenta variate simptome emoționale, cognitive, fizice sau comportamentale. Depresia necesită tratament sub formă de ședințe de psihoterapie cu un specialist și, dacă este nevoie, se pot prescrie și medicamente pentru a reduce simptomele.

Pentru a demonstra această legătură între depresie și demență, psihologii au efectuat o revizuire sistematică a 34 de studii longitudinale și au evaluat datele a 71.000 de persoane, inclusiv a celor cu depresie severă. Cercetarea a analizat rata scăderii funcției cognitive globale (care include pierderea memoriei și funcția executivă) la adulții incluși în studiu.

Psihologii au descoperit că în rândul persoanelor cu depresie a existat o scădere mai mare a funcției cognitive în timpul maturității, comparativ cu persoanele care nu au suferit de această afecțiune.

Autorii studiului, Darya Gaysina și Amber John susțin importanța menținerii sănății mintale, pentru protejarea funcței cognitive la vârste mai înaintate. Totodată, psihologii sunt de părere că ar trebui îmbunătățite serviciile de sprijin pentru pacienții care se confruntă cu depresie și anxietate.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180524/Psychologists-show-that-depression-accelerates-brain-aging.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *