Endoscopia terapeutică poate trata cu succes bolile inflamatorii intestinale

Spread the love
Sursă foto: http://blogs.discovermagazine.com

Potrivit unor studii recente, endoscopia intervențională (terapeutică) a bolilor inflamatorii intestinale (IBD) are un rol important în tratarea bolilor și a reacțiilor adverse provocate de intervențiile chirurgicale.

Terapia endoscopică a fost explorată și utilizată în tratamentul numeroaselor afecțiuni din sfera IBD, cum ar fi neoplazia asociată colitei, scurgeri acute sau cronice postoperatorii și obstrucții. Modalitătile terapeutice endoscopice includ stricturotomia, plasarea stentului, fistulotomia, injectarea și tăierea fistulei și sinusotomia.

Modalităţile tradiționale de tratament chirurgical pentru colita ulcerativă, de exemplu, includ rezecția intestinului, anastomoza și proctocolectomia cu anastomoză ileo-anală (IPAA). Deși abordarea chirurgicală oferă o ameliorare imediată a simptomelor, este deseori asociată cu evenimente adverse postoperatorii sau recidivă. Endoscopia terapeutică poate oferi o punte unică între tratamentele medicale și cele chirurgicale. Managementul endoscopic al evenimentelor adverse mecanice și neoplazice poate ajuta la amânarea rezecției chirurgicale și la tratarea efectelor adverse postoperatorii, dacă se efectuează intervenții chirurgicale.

Pentru a răspunde nevoii crescânde de tratament endoscopic în cazul bolilor inflamatorii intestinale (IBD), un grup internațional de cercetători specializați pe gastroenterologie, endoscopie avansată, radiologie GI, patologie GI și chirurgie colorectală au înființat un grup, numit Global Intervențional Grup IBD, pentru coordonarea activităților clinice, educaționale și experimentale. Acesta este grupul alcătuit, de asemenea, din patologi IBD și specialiști IBD cu experiență în imagistică abdominală. Se aşteaptă ca această activitate să continue și să se extindă.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *