Iată la ce tip de cancer ești predispus dacă ai suferit un transplant de organe!

Spread the love
Sursă foto: http://www.wgnsradio.com
Sursă foto: http://www.wgnsradio.com

 

Potrivit oamenilor de știință, persoanele care au suferit un transplant de organe, sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer de piele. Deoarece acești pacienți sunt nevoiți să folosească medicamente pentru a-și suprima sistemul imunitar, aceștia se numără printre cei cu risc crescut.

Cancerul de piele este o tumoră malignă a celulelor care alcătuiesc pielea. Mai mult decât atât, acesta reprezintă o importantă problemă de sănătate peste tot în lume, prin numărul mare de cazuri noi ce apar în fiecare an, dar și din cauza impactului pe care această afecțiune îl are asupra individului și societății.

“Persoanele care primesc transplanturi de organe trebuie să ia medicamente imunosupresoare pentru tot restul vieții lor, ceea ce face mai dificil pentru organismele lor să lupte împotriva bolilor, inclusiv a cancerului de piele. În plus, unele dintre aceste medicamente fac pielea mai sensibilă la razele ultraviolete dăunătoare ale soarelui, care pot crește și mai mult riscul de cancer de piele al pacienților”, a afirmat dr. Christina Lee Chung de la Centrulul de Dermatologie Drexel din Philadelphia.

Potrivit dr. Chung, pacienții cu transplant de organe prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele dacă au pielea mai sensibilă, dacă au mai suferit de cancer de piele în trecut, sau dacă sunt trecuți de vârsta de 50 de ani. De asemenea, este important ca toți pacienții cu transplant de organe, indiferent de tonul pielii, să fie conștienți de risc, să se protejeze de soare și să meargă la dermatolog dacă observă schimbări în ceea ce privește piela.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180726/Organ-transplant-patients-have-higher-risk-for-skin-cancer.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *