Consumul de nuci este benefic pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip II

Spread the love
Sursă foto: https://www.worldatlas.com

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că nucile pot ajuta persoanele care suferă de diabet zaharat de tip II să prevină apariția problemelelor cardiovasculare și decesul prematur. Nucile sunt pline de nutrienți și conțin niveluri ridicate de acizi grași nesaturați, fibre, vitamina E, folat și minerale, potasiu, calciu și magneziu.

Studiul, publicat îm Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, a identificat o asociere între consumul de nuci și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. Diabetul de tip II este o afecțiune cronică care afectează modul în care organismul metabolizează glucoza.

În cadrul acestei cercetăti, oamenii de știință au folosit chestionarele referitoare consumul de nuci. Aproape 16.000 de adulți au participat și au completat chestionarele înainte și după ce au primit un diagnostic de diabet de tip II. Analiza chestionarelor a arătat că persoanele cu diabet de tip II care au mâncat aproximativ 5 porții de nuci pe săptămâna au avut un risc cu 17%  mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare și un risc cu 34% mai mic de deces prematur, față de ceilați diabetici care nu au consumat nuci deloc.

„Descoperirile noastre oferă noi dovezi care susțin recomandarea de a include nucile în alimentația persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip II, pentru prevenirea apariției bolii cardiovasculare și a deceselor premature”, a declarat  dr. Liu de la Universitatea Harvard.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *