A fost dezvoltat un nou mod de prevenire și tratare a celei mai comune boli cu transmitere sexuală

Spread the love
Sursă foto: https://www.avert.org

Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo au dezvoltat un nou mod de a preveni și trata Chlamydia, cea mai frecventă infecție bacteriană cu transmitere sexuală din lume. Noul tratament diferă de cel tradițional cu antibiotic, deoarece este un tip de terapie genică care se livrează prin intermediul nanotehnologiei și are o rată de succes de 65% în prevenirea infecției cu chlamydia la o singură doză.

Pentru că rezistența la antibiotice continuă să se dezvolte, oamenii pot prezenta infecții cu Chlamydia, care nu pot fi tratate prin mijloace convenționale. Dacă este lăsată netratată aceasta poate duce la infertilitate și la alte probleme de reproducere.

Noul tratament dezvoltat de dr. Ho și echipa sa vizează infecția cu Chlamydia, împiedicând majoritatea bacteriilor să între în celulele din tractul genital și să distrugă orice bacterie care poate penetra un perete celular. Echipa a utilizat un mic acid ribonucleic interferant (siRNA), pentru a viza o genă specifică numită PDGFR-beta în tractul reproductiv feminin, care creează o proteină ce se leagă de bacteriile Chlamydia.

Prin direcționarea PDGFR-beta, oamenii de știință sunt capabili să oprească crearea de proteine ​​pe care Chlamydia le va folosi pentru a intra în celulele pielii ale tractului genital.

Dacă bacteriile Chlamydia se pot lega de celule, noul tratament este proiectat pentru a activa autofagia, un proces celular în care celulele pielii infectate pot să formeze un balon în jurul acelei bacterii și să o distrugă.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *