Metoda de detectare precoce a cancerului de esofag cu ajutorul unui burete

Spread the love
Sursă foto: https://www.creative-biolabs.com

Conform statisticilor, în fiecare an, 400.000 de persoane mor din cauza cancerului de esofag. Din păcate, până acum nu a existat o metodă eficientă și sigură de depistare a bolii, până când simptomele nu deveneau evidente.

Dr. Johns Hopkins, care și-a dedicat întreaga carieră pentru detectarea și prevenirea cancerului esofagian, a publicat recent o lucrare în revista on-line Clinical Cancer Research, în care susține că a descoperit o metodă eficientă și rapidă de depistare precoce a acestui tip de cancer.

Principiul din spatele acestei metode este simplu. Pacientul înghite o capsulă mică, la care este atașat un fir lung. După ce capsula se deplasează pe esofag și în stomac (un proces care durează doar un minut sau mai puțin), stratul de gelatină de pe capsulă începe să se dizolve.

Din această capsulă rezultă un burete de poliuretan de 2 centimetri, atașat la fir. Pe măsură ce se deplasează, buretele intră în contact cu întreaga lungime și lățime a esofagului, colectând tot materialul genetic. Apoi, buretele este scos din esofag, încărcat cu material genetic. Acesta este trimis unei companii care efectuează teste genetice simple pe material, pentru a determina riscul pentru cancerul esofagian.

Detectarea precoce este vitală când vine vorba de cancerul esofagian. Cercetătorii sunt de părere că acest burete mic poate fi cheia pentru îmbunătățirea metodelor de depistare ale acestei boli.

În cadrul studiului, 94 de persoane au fost supuse testului. 85% dintre subiecți au reușit să înghită buretele, fără durere, traume sau alte reacții adverse.

Sursă: https://www.news-medical.net/news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *