Două medicamente antiinflamatoare comune, benefice pentru pacienții care suferă de cancer la cap și gât

Spread the love

Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Cercetătorii de la Universitatea din San Francisco au descoperit că utilizarea regulată a unui tip comun de medicamente, cum ar fi aspirina și ibuprofenul, poate îmbunătăți semnificativ simptomele pacienților care suferă de cancer la cap și gât. S-a constatat, de asemenea, că medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) au crescut rata de supraviețuire cu 78% la pacienții ale căror celule canceroase conțineau o genă modificată, cunoscută sub numele de PIK3CA.   

Cancerul de cap şi gât este o boală puţin cunoscută, cu o rată de supravieţuire de doar 50%. S-a constatat că acest tip de cancer se poate întâlni la mai mulţi membri ai unei familii din mai multe generaţii.

Acesta este primul studiu care arată avantajul puternic al utilizării regulate de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pentru pacienții cu cancer de cap și gât și poate indica un motiv biologic pentru a pune în aplicare acest tip de terapie.   

„Rezultatele noastre sugerează că utilizarea de AINS ar putea îmbunătăți în mod semnificativ rezultatele, nu numai pentru pacienții cu cancer de cap și gât, dar și pentru pacienții cu alte tipuri de cancer care conțin mutația PIK3CA”, a declarat dr. Jennifer R. Grandis.  

În cadrul cercetării, oamenii de știință au investigat 266 de pacienți ale căror tumori au fost îndepărtate chirurgical. Cercetătorii au descoperit că utilizarea regulată de AINS timp de cel puțin câteva luni a prelungit speranța de viață la pacienții cu o mutație în gena PIK3CA.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *