Un cercetător celebru a descoperit că homeopatia este ineficientă în tratarea afecțiunilor

Spread the love
Sursă foto: https://www.independent.co.uk

Homeopatia reprezintă o metodă de tratament care stimulează tendința naturală de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală și animală, preparate prin procese specifice în laboratoare farmaceutice specializate. Cu toate acestea, un renumit om de știință a ajuns la concluzia că homeopatia este inutilă în tratarea oricărei boli, demonstrând că acest controversat tratament este la fel de eficient ca și medicația placebo.

Este vorba despre dr. Paul Glasziou, de la Universitatea Bond, care a condus o cercetare amplă, studiind rezultatele a 176 de cercetări despre tratamentele homeopate și rezultatele înregistrate de acestea. Studiile s-au bazat pe tratarea a 68 de afecțiuni diferite. În urma observațiilor, s-a constatat că în niciunul dintre cazuri nu a fost dovedită eficacitatea tratamentelor homeopatice.

„Exceptând efectul placebo, nu am descoperit dovezi care să ne convingă de faptul că homeopatia poate trata afecțiunile respective. Am început această călătorie medicală cu un grad ridicat de curiozitate și interes, pe care mi le-am pierdut însă după ce am analizat datele furnizate de studiile respective. Nu am descoperit nimic convingător”, a afirmat dr. Paul Glasziou.

Potrivit cercetătorului, oamenii care aleg homeopatia își pot pune viața în pericol în momentul în care refuză sau amână tratamentele pentru care există dovezi clare referitoare la eficiență și siguranță. 

Sursă: https://www.independent.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *