Manichiura cu gel poate cauza probleme dermatologice grave

Spread the love
Sursă foto: https://www.thetrendspotter.net

Manichiura cu gel este considerată un adevărat răsfăţ pentru femei, cu atât mai mult cu cât are avantajul de a oferi unghii perfecte pentru câteva săptămâni. Chiar dacă pare inofensivă la prima vedere, manichiura cu gel poate să favorizeze apariția unor probleme dermatologice serioase. Produsele chimice folosite când vine vorba de manichiura cu gel pot cauza epidemii alergenice.

Potrivit statisticilor, 2,4% dintre femei sunt alergice la chimicalele folosite în tratamentele pentru îngrijirea unghiilor. Astfel de alergii pot duce la subțierea unghiilor sau la erupții cutanate și senzații de mâncărime. O astfel de reacție se poate răspândi în orice parte a corpului, cum ar fi pleoapele, fața și chiar organele genitale. În cazurile extreme, pot apărea inflamații și dificultăți de respirație.

„Este foarte important ca femeile să știe că pot dezvolta alergii de la unghiile false. Adevărul este că pot exista foarte multe care suferă de aceste alergii, dar nu știu să recunoasă simptomele, pentru că nu le asociază cu unghiile, mai ales dacă se manifestă în altă parte a corpului”, a susținut dr. David Orton.

Cercetătorii de la Asociația Britanică de Dermatologie susțin că astfel de alergii sunt larg răspândite în Europa. Cercetările anterioare au descoperit că 93% dintre persoanele afectate de acestea sunt femei. Deși reacțiile sunt mai grave atunci când sunt folosite produse neprofesionale, chiar și în cazul aplicării unei manichiuri cu gel într-un mod profesional, alergiile pot apărea.

Sursă: https://www.dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *