Legătura dintre osteoartrită și depresie

Spread the love
Sursă foto: https://www.aarp.org

Conform statisticilor, în Statele Unite ale Americii, aproximativ 13% dintre femei și 10% dintre bărbații cu vârste de peste 60 de ani acuză dureri de oase ce apar pe fondul osteoartritei. Osteoartrita, care apare pe fondul inflamației articulațiilor, se manifestă prin deteriorarea țesuturilor și cartilajelor ce au rol protector. Durerile de oase cauzate de osteoatrită pot afecta considerabil calitatea vieții, fiind asociate apariției depresiei.

Cu scopul de a descoperi modul în care osteoartrita poate duce la apariția depresiei în rândul persoanelor ce suferă de dureri de articulații, oamenii de știință și-au propus să analizeze legătura dintre aceste afecțiuni. Aceștia au analizat datele medicale a 573 de persoane cu vârsta de 65 de ani, care au participat în trecut la un studiu ce examina starea de sănătate a persoanelor cu vârste înaintate ce locuiesc în centrul Japoniei.

La începutul experimentului, participanții nu prezentau niciun semn care să indice prezența depresiei. Doi ani mai târziu, cercetătorii au efectuat un sondaj de opinie în rândul acestora, iar întrebările au fost pe tema durerilor de genunchi și aveau drept scop identificarea primelor semne de declanșare a depresiei.

Rezultatele studiilor au demonstrat că 12% dintre participanți au prezentat semne ce indicau faptul că sufereau, în paralel, de depresie.

Sursă: http://www.healthinaging.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *