Alimentele recomandate in bolile de ficat

Spread the love
Sursă foto; http://www.dnaindia.com
Sursă foto; http://www.dnaindia.com
Ficatul este cea mai mare glandă din corpul uman. Deşi se poate regenera relativ uşor, este bine să evităm excesele şi alimentaţia necorespunzătoare.
Alimente bune pentru protecţia ficatului:
⦁ Ovăz. Are multe fibre, ajută ficatul să lucreze la capacitate maximă şi este indicat în dietele de slăbire.
⦁ Fast food, mâncare cu multe grăsimi. Limitaţi consumul de grăsimi saturat care se găsesc, de exemplu, în cartofii prăjiţi sau burgeri. Consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi şi zahăr duc în timp la inflamaţia ficatului şi la ciroză.
⦁ Broccoli. Adăugaţi în dieta dvs zilnică cât mai multe legume. Dar broccoli în special are capacitatea de a împiedica acumularea de grăsimi în ficat. În plus, leguma acesta conţine sulforafan, o substanţa activă anticancer.
⦁ Cafea. Studiile au arătat că două sau trei căni de cafea pe zi vă pot proteja de mesele prea bogate sau pot atenua pe moment efectele consumului excesiv de alcool.
⦁ Zahăr. Organismul converteşte zahărul în grăsime. Prea multă grăsime influenţează negativ greutatea corporală. În timp, riscaţi o acumulare nesănătoasă de grăsime la nivelul ficatului.
⦁ Ceai verde. Conţine un tip de antioxidanţi, catehine. Nivelul optim de catehină se obţine din ceaiul cald. Atenţie însă! Ceaiul verde previne îmbolnăvirea ficatului. Dacă afecţiunea deja există, consultaţi medicul asupra consumării acestei băuturi.
⦁ Migdale. Nucile şi migdalele conţin vitamina E, un ingredient care previne apariţia steatozei hepatice non-alcoolică. Pe lângă ficat, migdalele protejează şi inima.
⦁ Spanac. Conţine un antioxidant numit glutation care ajută la funcţionarea optimă a organului. Pentru că este bogat în clorofilă, spanacul absoarbe și elimină grăsimile și toxinele din ficat.
⦁ Coacăze. Conţin antioxidanti numiţi polifenoli care protejează împotriva steatozei hepatice. Sunt recomandate şi în menţinerea greutăţii corporale.
Sursa: https://www.webmd.com/hepatitis/ss/slideshow-best-and-worst-foods-for-your-liver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *