Obsesia pentru curățenie, posibilă cauză pentru leucemia infantilă sau diabet tip I

Spread the love
sursa http://vkool.com

Obsesia pentru curățenie a părinților poate face mai mult rău copiilor. Este concluzia unui studiu publicat de un prestigios medic britanic în revista Nature Reviews Cancer.Conform profesorului Mel Greaves de la Institutul pentru cercetarea cancerului din Londra, UK, leucemia infantilă nu este cauzată doar de aberațiile genetice sau de expunerea la radiații periculoase ci și de lipsa infecțiilor care ar trebui să întărească sistemul imunitar la organismului.

Dr. Greaves se referă specific la leucemia limfoblastică acută (LLA), o afecțiune determinată de proliferarea necontrolată în măduva osoasă hematogenă a celulelor imature numite limfoblasti. În prezent, boala este tratabilă în proporție de 90% dar se consideră că 1 din 20 de copii este purtătorul unei combinații genetice cu risc crescut de cancer. Acestea rămân însă în stare latentă dacă sistemul imunitar este activ.

Iar ca imunitatea organismului să funcționeze normal, copilul nu trebuie ferit de expunerea moderată la bacterii sau virusuri. Lipsa infecțiilor în copilărie este exact motivul incidenței crescute a anumitor tipuri de boli în țările dezvoltate economic: diabet tip I, scleroză multiplă, limfomul Hodgkin sau diverse tipuri de alergii .

Totuși, explică profesorul, combinațiile nefericite de factori genetici sunt principalii vinovați pentru cancerele în rândul copiilor. Iar orice semnal de alarmă transmis de organism trebuie cercetat cu atenție de medicul copilului.

Sursa: https://www.news-medical.net/news/20180522/Childhood-leukemia-linked-to-lack-of-childhood-infections.aspx

One thought on “Obsesia pentru curățenie, posibilă cauză pentru leucemia infantilă sau diabet tip I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *