Diagnostic alternativ pentru infectii virale si cancer

Spread the love

Cercetătorii de la Little Devices Lab, o divizie a Massachusetts Institute of Technology, au pus la punct o metodă noninvazivă de diagnostic. Este vorba de o reţea de corpuri modulare, care pot fi combinate în diferite forme şi mărimi. Dispozitivul, numit “plug-and-play”, uşor de asamblat, poate fi folosit în măsurarea glucozei, poate detecta infecţiile virale şi speră oamenii de ştiinţă, poate diagnostica mai uşor anumite tipuri de cancer.

Corpurile modulare sunt alcătuite din hârtie sau fibre de sticlă protejate de plastic sau metal, ansamblul fiind învelit, la rândul său, în sticlă. Fiecare corp măsoară aproximativ 1.3 cm, are un cod de culori şi conţine o structură de canale prin care pot fi înserate diverse substanţe care detectează molecule specifice din sânge şi urină. De exemplu, medicii au folosit trei module ataşate între ele pentru a măsura nivelul de acid izonicotinic din organism testând astfel reacţia la medicamentele recomandate bolnavului de tuberculoză.

În viitor, cercetătorii speră să poată dezvolta acest sistem astfel încât afecţiuni precum Boala Lyme, malaria sau infecţiile cu Human Papilloma Virus să fie mai rapid de diagnosticat. Şi tot prin intermediul acestor corpuri modulare, să fie aplicate anumite tratamente medicamentoase sau platurii să conţină anumite dispozitive electronice pentru o folosire cât mai aplicată.

Surse: https://news.mit.edu/2018/plug-and-play-diagnostic-devices-0516

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *