Ciment chirurgical cu particule magnetice, noul tratament pentru fracturile de coloană

Spread the love

 

 

 

Pacienții cu fracturi ale coloanei vertebrale afectată de tumori sau de osteoporoză sunt de obicei tratați cu printr-o procedură numită chifoplastie (injectara unui ciment special în corpul vertebral pentru a stabiliza zona afectată și pentru a ameliora durerea). În cazul bolnavilor cu tumori canceroase, chiar dacă se poate stabiliza partea osoasă, rămâne problema chimioterapiei care, uneori, nu poate fi aplicată corect tocmai din cauza zonei în care a apărut tumora.

Cercetătorii de la University of Illinois, Chicago, au pus la punct o nouă metodă de tratament pentru acest tip de afecțiune. Ei au adăugat în cimentul chirurgical folosit pentru fracturile coloanei diverse componente magnetice care pot ghida către zona afectată de boală nanoparticule magnetice încărcate cu medicamentele folosite în chimioterapie.

Pentru moment, probele au fost făcute doar pe animale de laborator dar echipa de medici speră ca următoarele teste să poată dovedi fară echivoc că acest nou ciment chirurgical are un dublu scop în cazul bolnavilor cu tumori canceroase la coloana vertebrală : repară și stabilizează partea osoasă și distribuie țintit tratamentul chimioterapeutic.

 

Sursa: https://today.uic.edu/magnetic-surgical-cement-heals-spinal-fractures-provides-targeted-drug-delivert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *