Cinci efecte benefice ale cofeinei

Spread the love

 

sursa www.worldatlas.com/

Consumată cu măsură, cofeina are efecte neaşteptate asupra organismului. Ştiaţi că:

  • Te ajută să combaţi starea de somnolenţă. Majoritatea adulţilor de pe acestă planetă îşi încep dimineţile cu o cană de cafea; cofeina este, de altfel, cel mai consumat stimulent de pe Pamânt. Ea blochează acţiunea adenozinei, un neurotransmiţător care indică creierului să se liniştească şi să adoarmă.
  • Şamponul pe bază de cafea previne subţierea şi căderea părului. Stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi blochează enzima asociată pierderii podoabei capilare.
  • Cofeina creşte nivelul de rezistenţă fizică, tonusul muscular şi stamina. Are efecte benefice în antrenamentul sportivilor de performanţă, mai ales în cazul maratoniştilor sau cicliştilor.
  • Cafeaua accelerează metabolismul. 200 de grame de cafea accelerează ritmul metabolic cu 7% pentru trei ore, generând căldură şi arzând grăsimile. Este motivul pentru care cofeina se găseşte în produsele pentru slăbit şi în medicamentele pentru controlul durerii.
  • Cofeina este un excelent antioxidant. Studiile au arătat că persoanele care beau două ceşti de cafea pe zi au o rată de mortalitate cu 14% mai scăzută decât restul oamenilor.
  • Cofeina scade riscul îmbolnăvirii de carcinom cu celule bazale, cea mai comună formă de cancer de piele fără melanom şi are efecte benefice în terapia cancerului mamar şi în cazul bolnavilor de diabet zaharat de tip 2.

sursa: https://www.netdoctor.co.uk/healthy-living/wellbeing/a20659615/benefits-of-caffeine/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *