Iată de ce apare ataxia cerebeloasă!

Spread the love
Sursă foto: https://niemagazine.com
Sursă foto: https://niemagazine.com

 

În cadrul unor studii, o echipă de cercetare condusă de dr. Marija Kojic de la Universitatea din Queensland și dr. Sebastian Glatt de la Universitatea Jagielloniana din Cracovia au făcut o descoperire în ceea ce privește ataxia cerebeloasă. Dr. Kojic este de părere că ataxiile cerebeloase sunt cauzate de deteriorarea cerebelului, partea creierului care controlează funcția motorie.

Ataxia defineşte acel simptom neurologic care îl face pe individ incapabil să-și coordoneze mişcările musculare. Cei afectaţi de ataxie nu îşi pot stăpâni muşchii membrelor, întâmpinând probleme de echilibru, coordonare şi de mers. Dintre părţile corpului, pot fi afectate de ataxie: membrele superioare şi inferioare, degetele, corpul, faţa şi chiar şi ochii, afectând printre altele mişcările, vorbirea, mişcările oculare şi deglutiţia (înghiţirea). Ataxia este folosită pentru a descrie simptomul de încoordonare care poate însoţi infecţiile, leziunile, boli diverse şi/sau modificările degenerative ale sistemului nervos central. Multe afecţiuni pot determina ataxie: abuzul de alcool, accidentele vasculare cerebrale, tumori, neuropatia periferică, tulburări metabolice, deficienţe de vitamine, paralizia cerebrală şi scleroza multiplă.

„Pentru prima dată, am găsit o legătură între ataxie și o mutație a genei elongator, care reglementează modul în care celulele creierului produc proteine”, a afirmat dr. Marija Kojic de la Universitatea din Queensland.

Oamenii de știință au descoperit că această mutație încetinește producția de proteine ​​pe care neuronii trebuie să o îndeplinească. Echipa a descoperit, de asemenea, o legătură între inflamarea celulelor creierului și degenerarea creierului. Rezultatele studiilor au demonstrat că blocarea acestei inflamații a încetinit rata la care celulele au murit. Acest efect are loc într-o gamă largă de condiții neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180814/Research-discoveries-reveal-insights-behind-neurological-degeneration.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *