O nouă metodă de blocare a celulelor canceroase

Spread the love
Sursă foto: http://lineavitalsalud.com
Sursă foto: http://lineavitalsalud.com

 

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Illinois, o clasă de molecule formate atunci când organismul metabolizează acizi grași omega 3, ar putea inhiba creșterea și răspândirea cancerului. Moleculele, numite endocannabinoide, sunt produse în mod natural de către organism și au proprietăți similare cu cele ale canabinoidelor găsite în marijuana, dar fără efectele psihotrope.

În cadrul studiului, oamenii de știință au descoperit că la șoarecii cu cancer osos, endocannabinoizii au încetinit creșterea tumorilor și a vaselor de sânge, au blocat celulele canceroase și au cauzat moartea acestora. Rezultatele au fost publicate în Journal of Medicinal Chemistry.

“Avem un sistem endocannabinoid construit, care este antiinflamator și reduce durerea. Acum am observat că este și anti-cancer, blocând celulele de proliferare sau migrare”, a afirmat dr. Aditi Das de la Universitatea Illinois.

Întrucât cannabisul s-a dovedit a avea unele proprietăți anti-cancer, în noul studiu, cercetătorii au investigat dacă EDP-EA afectează celulele canceroase.

Cercetătorii au descoperit că, în concentrații mai mari, EDP-EAs a ucis celulele canceroase. Compușii au combătut cancerul osos și în alte moduri: au încetinit creșterea tumorală, prin inhibarea formării de noi vase de sânge pentru a furniza nutrienți, au împiedicat interacțiunile dintre celule și, în mod semnificativ, au oprit migrarea celulelor canceroase.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180716/Molecules-formed-when-the-body-metabolizes-omega-3-fatty-acids-may-inhibit-cancer.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *