Care este legătura între alergia alimentară și alți factori?

Spread the love
Sursă foto: https://wahospitality.org/
Sursă foto: https://wahospitality.org/

 

Potrivit unor studii, cercetătorii au descoperit o legătură între alergia alimentară la copii și anumiți factori genetici. Factorii care contribuie la dezvoltarea alergiei alimentare includ genetica, utilizarea de șervețele de curățare pentru sugari care lasă săpun pe piele, expunerea pielii la alergeni și praf.

Alergiile alimentare afectează un procent de 4% până la 6% dintre copiii din S.U.A., potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. “Vestea bună este că factorii care conduc la alergii alimentare pot fi modificați în anumite medii”, susține dr. Cook-Mills.

“Reduceți expunerea pielii copilului la alergenii alimentari prin spălarea mâinilor înainte de a hrăni copilului. Limitați utilizarea șervețelelor pentru sugari care lasă săpun pe piele “, a completat  Cook-Mills.

În urma studiilor, s-a constatat că până la 35% dintre copiii cu alergii alimentare suferă de dermatită atopică.

Afecțiunile pielii care apar odată cu mutații ale barierei cutanate, pot să nu fie vizibile decât după ce alergia alimentară a început deja. În cadrul studiului, de exemplu, șoarecii neonatali cu mutații aveau o piele cu un aspect normal, dar simptomele dermatitei toracice nu s-a dezvoltat până când șoarecii nu au au înaintat în vârstă.

După ce șoarecii au fost expuși la praf timp de două săptămâni, li s-au administrat ouă și arahide. După această combinație de factori, șoarecii au prezentat reacții alergice pe piele, la nivelul intestinului și reacție alimentară alergică severă, măsurată prin scăderea temperaturii corpului.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180406085504.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *