Dieta declarata castigătoare în 2018, influente pentru diabet, cancer si boli de inima

Dieta mediteraneană este considerată la nivel internațional drept una dintre cele mai sănătoase cure existente. Aceasta se bazează pe alimente neprocesate precum fructe, legume, păstăi, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasare și pește.
În urma unor studii, cercetătorii au descoperit că femeile aflate în postmenopauză au prezentat un sistem osos mai rezistent, în urma utilizării unei alimentații bazată pe această dietă. De asemenea, dieta mediteraneană a fost asociată cu un risc mai scăzut de boli de inimă, diabet, cancer și anumite boli cronice.
“Aceste constatări sunt importante, deoarece menopauza, cu declinul său de estrogen, accelerează pierderea rezistenței osoase la femei, crescând riscul de osteoporoză. În plus, menopauza și înaintarea în vârstă reduc masă musculară”, a susținut dr. Thais Rasia Silva de la Universitatea din Brazilia.
Această dietă a fost asociată în mod semnificativ cu o densitate mai mare a mineralelor osoase , măsurată la nivelul coloanei vertebrale lombare.
“Am constatat că dieta mediteraneană ar putea fi o strategie utilă în prevenirea osteoporozei și a fracturilor la femeile aflate în postmenopauză”, a spus Silva.
În principal, dieta rediteraneană se bazează pe un consum mare de legume. Cel mai bine este să consumi: roșii, broccoli, spanac, ceapă, morcovi, varză de Brussels, castraveți etc. Poți astfel să-ți faci o mulțime de salate, supe de legume, legume la grătar, la cuptor, la aburi, ghiveci și ce mai vrei tu. Posibilitățile sunt infinite.
De asemenea, trebuie să mănânci multe fructe: mere, banane, portocale, lămâie, pere, căpșuni, struguri, smochine, pepene, caise, ananas etc. La acestea se adauga pește, fructe de mare, diferite tipuri de nuci și alune și ulei de măsline.
Dieta mediteraneană să fie considerată cea mai bună dietă în 2018.
Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180318144826.htm