S-a descoperit o tehnică revoluționară de reducere a hipertensiunii arteriale

Spread the love
https://www.hxbenefit.com
https://www.hxbenefit.com

 

Oamenii de știință de la Queen Mary Uviversity of London au descoperit o nouă tehnică de a reduce semnificativ tensiunea arterială. Este vorba despre o operație care vizează nervii conectați la rinichi și se adresează pacienților cu hipertensiune arterială care nu răspund la medicamentele obișnuite.

Cercetătorii au demarat un studiu în care au testat o operație de o oră, numită “denervare renală”, care utilizează energia cu ultrasunete pentru a perturba nervii dintre rinichi și creier, care transportă semnale pentru controlul tensiunii arteriale. În cadrul studiului, la care au participat 146 de pacienți din Statele Unite, Franța, Germania, Olanda, Belgia și Regatul Unit, s-au efectuat operații și s-a stopat tratamentul clasic pentru hiperstensiunea arterială.

După două luni de la intervenție, pacienții au prezentat o scădere de 8,5 mm Hg a tensiunii arteriale. Nu s-au raportat efecte adverse majore în urma acestei intervenții, iar efectul de scădere a tensiunii arteriale a fost același, indiferent de sex, vârstă sau greutate.

„Aceste rezultate arată că, fără îndoială, această terapie cu ultrasunete funcționează pentru a îmbunătăți controlul tensiunii arteriale, cel puțin pe termen scurt. Vor fi necesare studii mai ample pentru a confirma eficacitatea și siguranța tehnologiei, dar sperăm că va reprezenta în scurt timp o alternativă la medicamente clasice pentru tratarea hipertensiunii arteriale”, spune dr. Melvin Lobo de la Universitatea Queen Mary din Londra.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180523104310.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *