S-a descoperit cauza sindromului ovarului polichistic

Spread the love
Sursă foto: https://www.americannursetoday.com/
Sursă foto: https://www.americannursetoday.com/

 

În urma unor studii, cercetătorii au descoperit că sindromul ovarului polichistic poate fi cauzat de un dezechilibrul hormonal care se produce înainte de naștere. Sindromul ovarului polichistic reprezintă un dezechilibru hormonal, ce interferează cu ovulația normală. Femeile cu acest sindrom nu au un ciclu menstrual normal, regulat. Astfel, sunt afectate și alte sisteme ale corpului, cum ar fi cel metabolic și cel cardiovascular.

“Este de departe cea mai frecventă afecțiune hormonală care afectează femeile aflate la vârstă reproductivă, dar nu a primit prea multă atenție”, spune dr. Robert Norman, din cadrul Universității din Australia.

Cercetătorii au descoperit că femeile gravide care suferă de sindromul ovarului polichistic au niveluri de hormon anti-Müllerian cu 30% mai mari decât în mod normal. Pentru că se cunoaștea că sindromul se transmite în familie, s-a ajuns la bănuiala că acest dezechilibru hormonal din timpul sarcinii ar putea induce același dezechilibru și la urmașii de sex feminin. Pentru a testa această teorie, medicii au injectat în șoareci gestanți excesul de hormon anti-Müller și au observat că, pe măsură ce urmașii de sex feminin au crescut, au prezentat mai multe simptome ale sindromului ovarului polichistic, cum ar fi pubertate întârziată, ovulație mai rară și un număr scăzut de descendenți. Dacă sindromul se transmite de la mame la fiice încă din uter, prin hormoni, acest lucru ar putea explica de ce a fost atât de grea identificarea oricărei cauze genetice a tulburării.

Oamenii de știință pregătesc un studiu clinic cu cetrorelix la femeile care suferă de această afecțiune, pe care speră să-l înceapă până la sfârșitul anului.

”Aceasta ar putea fi o strategie atractivă pentru a restabili ovulația și, în cele din urmă, pentru a crește rata sarcinii la aceste femei”, spune Paolo Giacobini de la Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetare Medicală.

Sursă: https://www.newscientist.com/article/2168705-cause-of-polycystic-ovary-syndrome-discovered-at-last/

Sursă foto: https://www.americannursetoday.com/polycystic-ovary-syndrome-a-threat-to-appearance-menstruation-and-fertility/

Categorie: cercetare, sarcină, ginecologie, ultimele știri, știri medicale

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *