Beneficiile terapiei hormonale în menopauză

Spread the love
Sursă foto: https://www.choice.com.au
Sursă foto: https://www.choice.com.au

 

Potrivit unui studiu condus de Queen Mary University din Londra, femeile aflate la menopauză care apelează la terapia hormonală, par să aibă o structură și o funcție cardiacă asociate cu un risc mai scăzut de insuficiență cardiacă.

Efectul MHT (Menopausal hormone therapy), cunoscut anterior sub numele de terapie de substituție hormonală, are efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare la femeile aflate în menopauză și postmenopauză.

În cadrul studiului, cercetătorii au folosit datele din cadrul UK Biobank (o bază de date cu chestionare, probe biologice și măsurători fizice) de la peste 500.000 de femei.

“Acesta este primul studiu care analizează relația dintre utilizarea terapiei hormonale în menopauză și efectele benefice ale în acesteia”, susține dr. Mihir Sanghvi, autorului principal al studiului.

Oamenii de știință au descoperit că utilizarea MHT nu a fost asociată cu schimbări adverse în funcțiile și structurile cardiace.

Pentru majoritatea femeilor care se află la menopauză, în special pentru cele sub vârsta de 60 de ani, beneficiile administrării acestei terapii elimină orice risc potențial. Cu toate acestea, terapia se adresează femeilor care nu prezintă boli asociate.

Adresați-vă medicului de familie și întrebați dacă MHT este potrivită pentru dumneavoastră.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180308143058.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *