O nouă modalitate pentru a proteja femeile de HIV

Spread the love
Sursă foto: https://www.cdc.gov
Sursă foto: https://www.cdc.gov

 

Cercetătorii de la Universitatea din Waterloo au dezvoltat un nou instrument care ar putea proteja femeile de infecția cu HIV. Instrumentul, un implant vaginal, scade numărul celulelor pe care virusul HIV le poate viza în tractul genital al unei femei. Spre deosebire de alte metode convenționale de prevenire HIV, cum ar fi prezervativele sau medicamentele anti-HIV, implantul luptă alături de imunitatea naturală a unei femei.

Virusul Imunodeficienței Umane atacă sistemul imunitar și slăbește mecanismele de apărare ale organismului împotriva infecțiilor, precum și împotriva anumitor tipuri de cancer. Virusul deteriorează funcția celulelor imune și le distruge. Astfel, persoanele infectate devin imunodeficiente, adică victime sigure în fața infecțiilor și a bolilor.

Unele medicamente administrate oral nu ajung niciodată în tractul vaginal, dar acest implant ar putea oferi o modalitate mai fiabilă de a încuraja celulele T să nu răspundă la infecție.

„Implantul lui Ho” a fost inspirat din cercetările anterioare care au implicat prostituatele din Kenya. Ho a observat că multe dintre aceste femei care au făcut sex cu clienți seropozitivi, nu au contractat virusul. Mai târziu, el a descoperit că femeile aveau celule T care nu au răspuns la atac. Acesta s-a întrebat dacă este posibil să inducă o stare de repaus imun. Prin administrarea medicamentelor, dr. Ho speră să poată induce o așa-zisă stare de calm imun.”

Implantul este alcătuit dintr-un tub și două brațe pliabile care îl mențin într-o  poziție corectă. Acesta conține hidroxiclorochină (HCQ), care este diseminată încet prin materialul poros al tubului și absorbită de pereții tractului vaginal.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180416085924.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *