O nouă abordare în tratarea alcoolismului

Spread the love
Sursă foto: http://starvsportal.fo
Sursă foto: http://starvsportal.fo

 

Consumul de alcool în exces perturbă funcţionarea normală a neurochimiei de la nivelul creierului, determinând reacţii de pierdere a controlului.

Cercetătorii din cadrul Univeristății California din Los Angeles, au descoperit că un medicament utilizat în mod obișnuit în Japonia pentru a trata astmul are, de asemenea, efectul de a diminua dorința de alcool, prin reducerea efectelor plăcute ale consumului. Conform studiului, medicamentul „Ibudilast” reduce semnificativ dorința de a consuma băuturi alcoolice și ajută la îmbunătățirea stării de spirit atunci când pacienții se confruntă cu sevrajul. Totodată, medicamentul poate să atenueze și depresia, o afecțiune frecventă la băutorii cronici.

“Am observat că Ibudilastul este sigur și bine tolerat. Acest medicament poate fi administrat în condiții de siguranță, inclusiv atunci când pacienții consumă alcool”, a afirmat Lara Ray, profesor de psihologie în cadrul Universității din California.

În cadrul studiului, cercetătorii au observat că după câteva zile de tratament cu Ibudilast, pacienții nu au mai prezentat unele simptome specifice etilismului și au reușit să treacă mai ușor peste perioada de sevraj.

 

Sursă: https://www.medicaldaily.com/drug-alcoholism-asthma-medication-reduces-craving-drink-alcohol-409978

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *