Știți care sunt cauzele acneei?

Spread the love
Sursă foto: https://www.hellomagazine.com
Sursă foto: https://www.hellomagazine.com

 

Acneea reprezintă o inflamație cronică a pielii, care se manifestă prin apariția comedoanelor, denumite “coșuri”. În formele sale cele mai grave, acneea este însoțită de formarea chisturilor sau a nodulilor, situate sub piele. Toate aceste semne inestetice apar prepoderent pe față, gât, spate sau umeri.

Principala cauză a acneei sau a coșurilor este infecția foliculilor de păr. Hormonii determină, de asemenea, modificări semnificative ale pielii. Acești hormoni stimulează mai multe glande din piele, numite glande sebacee, pentru a produce sebum. Sebumul este eliberat prin arborele de păr pe piele.

 

 5 factori care favorizează apariția acneei:

 

  • Caracterul familial – adolescenții cu părinți care au suferit de acnee sunt mai predispuși la dezvoltarea acestei afecțiuni.
  • Pielea moale – creșterea nivelului de ulei din piele este cel mai probabil rezultatul creșterii secreției de sebum.
  • Modificări hormonale – Printre hormonii implicați în acnee, sunt hormonii androgeni (dihidrotestosteronul si testosteronul) care joacă un rol esențial în dezvoltarea acneei, hormonii precursori ai androgenilor și estrogenii (estradiolul).
  • Tulburări hormonale – femeile cu afecțiuni hormonale, precum sindromul ovarului polichistic, sunt mai susceptibile de a dezvolta această afecțiune.
  • Stresul – Stresul poate favoriza o eliberare ridicată de hormoni din glandele suprarenale, care duc la formarea acneei. S-au făcut numeroase studii medicale și s-a stabilit o legătură evidentă între stres și apariția acneei.

Acneea poate fi, de asemenea, un rezultat al efectelor secundare provocate de anumite medicamente, cum ar fi steroizi sau litiu.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/health/Acne-Causes.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *