O nouă abordare în tratarea gonoreei

Spread the love
Sursă foto: https://www.womenshealthmag.com
Sursă foto: https://www.womenshealthmag.com

 

 

În fiecare an, peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu gonoree, o boală cu transmitere sexuală și consecințe grave asupra sănătătii, cum ar fi infertilitatea și creșterea riscului de infecții cu HIV.  Gonoreea este cauzată de bacterii care pot dezvolta rapid rezistență la toate antibioticele cunoscute și este din ce în ce mai greu de tratat în clinici.

Cercetătorii de la Universitatea Monash au descoperit modul în care bacteriile se sustrag inteligent sistemului imunitar, deschizând calea pentru terapiile care impiedică acest proces.

Dr. Thomas Naderer și dr. Pankaj Deo de la Institutul Monash Biomedicine Discovery, au descoperit procesul prin care aceste bacterii atacă celulele imune. Folosind microscopia de rezoluție superioară, cercetătorii au descoperit că veziculele din membrană au interacționat cu celulele din sistemul imunitar, numite “macrofage“, distrugându-le. Macrofagele sunt celulele din sistemul imunitar care ucid în mod obișnuit invadatorii străini, cum ar fi bacteriile și virușii.

Dr. Naderer este de părere că această nouă abordare a modului în care aceste bacterii interacționează și provoacă moartea celulelor sistemului imunitar poate duce la strategii de combatere a infecției cu gonoree și a simptomelor sale.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180330145334.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *