Un tratament revoluționar în lupta împotriva cancerului

Spread the love
Sursă foto; http://www.greenmedinfo.com
Sursă foto; http://www.greenmedinfo.com

 

Supranumit boala secolului, cancerul  reprezintă un grup de boli ce implică dezvoltarea anormală a celulelor, omoarând anual zeci de mii de persoane la nivel mondial. Din fericire, cercetătorii de la Rogel Cancer Center  din Michigan au conceput un nou sistem de livrare a medicamentelor, “ascuns” într-un nanodisc, reușind să crească numărul pacienţilor trataţi cu succes cu ajutorul imunoterapiei.

Oamenii de știință au utilizat nanodiscul, alcătuit dintr-o versiune sintetică a HDL (grup de lipoproteine sintetizate și secretate de hepatocite). Apoi, cercetătorii au atașat nanodiscului o substanță numită doxorubicină (un medicament chimioterapic utilizat pe scară largă).

„Cu acesta, putem îmbunătăţi semnificativ activitatea anti-tumorală”, susține James J. Moon, unul dintre autorii studiului.

Pentru a testa eficacitatea noului tratament, cercetătorii au demarat un experiment pe șoareci diagnosticați cu cancer de colon. Aceștia au descoperit că în urma tratamentului, 85% dintre tumori au fost complet eliminate.

Partea cea mai surprinzătoare a cercetării,  a fost că atunci când celulele tumorale au fost ucise, s-a declanșat imunitatea antitumorală. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar a reușit să recunoască și să atace celulele tumorale.

Nu au existat efecte secundare evidente ale noului sistem de livrare.

 

Sursă: https://medicalxpress.com/news/2018-04-cancer-treatment-nanodisc-tumors.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *