Centrul de Cercetare Johns Hopkins: test pentru depistarea precoce a cancerului

Spread the love
Sursă foto: http://hairliciously.com
Sursă foto: http://hairliciously.com

 

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului Johns Hopkins Kimmel au creat un nou test care poate detecta cancerul cu o precizie de 71%. Testul utilizează mutații ADN ca indicatori ai cancerului, iar oamenii de știință sunt de părere că ar putea revoluționa procesul de diagnosticare al cancerului.

Testul are capacitatea să identifice cu precizie stadiul incipient al cancerului colorectal, mamar, pulmonar și ovarian, cu o rată de precizie între 59% și 71 %.

Dintr-un lot de 138 de subiecți, testul a detectat 86 de cazuri de cancere în stadiile I și II. Potrivit studiului, această abordare a diagnosticării tumorilor prin utilizarea testelor de sânge ajută la evitarea diagnosticelor false, făcând distincție între ADN-ul tumorilor și alte ADN-uri modificate.

Adesea, pacienții nu își dau seama de prezența cancerului în organism, decât în cazul în care apar simptome evidente. Din păcate, acela este momentul când boala se poate răspândi în tot organismul, motiv pentru care devine din ce în ce mai greu de tratat, iar șansele de supraviețuire scad. Din fericire, noul test de sânge poate detecta tumorile incipiente și reprezintă o modalitate comodă de diagnosticare, atât pentru medic, cât și pentru pacient.

 “Dacă suntem capabili să detectăm cancerul mai devreme, șansele noastre de a salva vieți ar fi mult mai mari”, afirmă Victor Velculescu, medic oncolog la Johns Hopkins University.

De asemenea, utilizarea testului pe un lot de 44 de voluntari fără cancer a avut, de asemenea, rezultate cu o precizie de 100%.

Chiar dacă noul test de sânge are capacitatea să detecteze foarte multe cazuri de cancer, din păcate, nu este universal pentru toate tipurile. Până în prezent, acesta a reusit să descopere doar cancerul colorectal, mamar, pulmonar și ovarian.

 

Sursă: https://www.medicaldaily.com/4-key-facts-know-about-new-cancer-blood-test-421459

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *