5 beneficii miraculoase ale apei de orz

Spread the love
Sursă foto: http://www.onlymyhealth.com/
Sursă foto: http://www.onlymyhealth.com/

 

Bogat în proprietăți vindecătoare, orzul este una dintre cele mai vechi și mai benefice cereale din lume. Deși nu este un aliment de bază în diete, există tot mai multe dovezi că orzul are o varietate de beneficii pentru sănătate.

Conform scrierilor egiptene, apa de orz are efecte miraculoase asupra sănătății.

Crește aportul de fibre, stimulând activitatea sistemului digestiv și menținând sănătatea acestuia.

Multe dintre beneficiile orzului provin din faptul că acesta este o excelentă sursă de fibre dietetice. Fibrele sunt esențiale pentru menținerea sănătoasă a sistemului digestiv, contribuind la mișcările intestinului.

Cercetătorii susțin că o dietă bogată în fibre scade riscul apariției bolilor cronice. De exemplu, persoanele care mănancă o cantitate mare de fibre, au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare. În plus, orzul conține și un amestec de vitamine și minerale.

Reduce colesterolul

S-a demonstrat că orzul este o sursă importantă de fibre solubile, blocând capacitatea organismului de a absorbi colesterolul.

Ajută la echilibrarea bacteriilor intestinale

Studiile au arătat că apa de orz ajută la reducerea bacteriilor intestinale numite bacteroide. Aceste infecții pot afecta abdomenul, organele genitale, inima, oasele, articulațiile și sistemul nervos central.

Reduce nivelul zahărului din sânge

Menținerea unui nivel echilibrat de zahăr în sânge poate ajuta la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, apa de orz poate ajuta persoanele cu diabet zaharat să-și gestioneze nivelurile de glucoză din sânge.

Incurajează scăderea în greutate

Orzul cere organismului să elibereze hormonii care reglează pofta de mâncare.

 

 

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321577.php

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *