Știaţi că murăturile vă pot scăpa de stres și de anxietate?

Spread the love
Sursă foto: https://housewifehowtos.com

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland, Statele Unite ale Americii, au realizat un studiu care arată că murăturile şi diverse alimente sau băuturi fermentate contribuie la menţinerea sănătații mentale. După cum se știe, murăturile sunt alimente fermentate, deci conţin probiotice, bacterii bune care ajută la menţinerea tranzitului intestinal. Mai departe, acest aspect contribuie, spun psihologii de la Universitatea din Maryland la ameliorarea simptomelor de anxietate. Mai mult decât atât, consumul de murături poate ajuta la reducerea nivelului de stres şi contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Rezultatele studiului au fost bazate pe răspunsurile a 710 persoane care au completat un chestionar ce cuprindea întrebări legate de consumul, pe o perioadă de 30 de zile, a diverse alimente şi băuturi fermentate, printre care castraveţi muraţi, varză şi alte legume murate, vin, bere, cidru, iaurt, kefir, brânzeturi etc..

Rezultatele cercetărilor au demonstrat că există o legătură strânsă între consumul de alimente bogate în probiotice şi nivelul de anxietate resimţit. În cazul subiecţilor care, la începutul experimentului, prezentau o stare anxioasă, s-a observat o reducere a acesteia la finalul cercetării, ca urmare a consumului de murături şi alte alimente fermentate.

Deşi cercetătorii nu au o încă explicaţie foarte clară asupra acestui fenomen, este posibil ca microbiomul, adică populaţia de microorganisme şi bacterii care trăiesc în mod natural în intestine să fie implicat în această ecuaţie.

Sursă: https://www.smithsonianmag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *