Folosești căștile de tip wirless? Iată la ce pericole te poți expune!

Spread the love
Sursă foto: https://bgr.com

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado au descoperit că un nou model de căști apărut pe piață, căștile wireless, ar putea elibera radiații cu potențial cancerigen în creierul utilizatorilor. Un grup de 250 de experți și cercetători au semnat o petiție către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății pentru a opri utilizarea acestora și a altor dispozitive fără fir.

Oamenii de știință explică faptul că aceste căști wireless utilizează un tip de frecvență electromagnetică (EMF) radiowave prin tehnologia Bluetooth pentru a transmite date. Apropierea acestei radiații de creierul utilizatorilor este un motiv de îngrijorare.  

“Preocuparea mea pentru AirPods este că plasarea lor în canalul urechii expune, a țesuturilor din cap duce la niveluri relativ ridicate de radiații care pot fi cancerigene”, a afirmat dr. Jerry Phillips de la Universitatea din Colorado.

Pe baza cercetărilor publicate și evaluate, oamenii de știință susțin că există motive serioase de îngrijorare cu privire la expunerea la EMF generată de dispozitivele electrice și wireless. De asemenea, aceștia sunt de părere că riscul de cancer și tulburări neurologice asociate cu expunerea la EMF nu pot fi ignorate. Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului a afirmat recent că aceste valuri EMF ar putea fi “eventual carcinogene” pentru oameni. Aceste valuri sunt similare cu razele UV sau razele X, dar nu sunt la fel de puternice. Acestea pot provoca arsuri la o concentrație ridicată, dar, în general, au un impact mai mic. Dezbaterea despre faptul dacă acestea sunt cancerigene este în curs de desfăsurare.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *