Pudra de cacao, benefică pentru persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă

Spread the love
Sursă foto: https://www.blessthismessplease.com

O cercetare publicată în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie, constată că o băutură de cacao în fiecare zi timp de 6 săptămâni, ajută la combaterea oboselii la persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă. Pudra de cacao este bogată în flavonoide, care pot reduce simptomele oboselii la persoanele care suferă de MS.

Scleroza multiplă (MS) este o tulburare autoimună care afectează aproximativ 400.000 de oameni din Statele Unite ale Americii și aproximativ 2.5 milioane de oameni din întreaga lume. 9 din 10 persoane cu SM se confruntă cu oboseală.

În studiul de față, oamenii de știință au împărțit aleatoriu 40 de pacienți cu MS în două grupuri. Primul grup a primit o băutură bogată în flavonoide, compusă din lapte de orez și pudră de cacao, în timp ce celălalt grup a primit o băutură cu un conținut scăzut de flavonoide. Fiecare grup a consumat băuturile zilnic, timp de 6 săptămâni. Cercetătorii au evaluat nivelul de oboseală al participanților, cât și fatigabilitatea, prin utilizarea unui pedometru pentru a monitoriza viteza de mers a acestora.

Studiul a constatat că cei care au consumat băuturile bogate în flavonoide, cum ar fi pudra de cacao, au prezentat o îmbunătățire de 45% a nivelului oboselii și o creștere de 80% a vitezei de mers pe jos.

Folosirea abordărilor dietetice pentru reducerea oboselii și a factorilor asociați la persoanele cu SM poate fi un mod ușor, sigur și eficient de a îmbunătăți nivelul de calitate al vieții.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *