A fost dezvoltat un medicament eficient în lupta împotriva paradontozei

Spread the love
Sursă foto: https://es.123rf.com/

Un nou antibiotic dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Virginia pare să fie extrem de eficient în lupta împotriva paradontozei, principala cauză a pierderii dinților la adulți. 

Amixicile s-a dovedit a fi eficace împotriva bacteriilor anaerobe asociate cu dezvoltarea bolilor de gingii. Cercetătorii spun că medicamentul poate avea și un alt beneficiu important. Deoarece acest tip de antibiotice funcționează diferit față de altele, se crede că ar fi extrem de dificil pentru bacterii să găsească o cale de a deveni rezistente la acesta. Asta înseamnă că ar putea fi folosit pe scară largă, fără a contribui la problema rezistenței la antibiotice.

“În lupta împotriva rezistenței la antibiotice, este rar să găsim un antibiotic care să încalce regulile, deschizând posibilitatea de a trata pacienții pe o perioadă lungă de timp”, a afirmat dr. Paul Hoffman.

În timp ce Amixicile ar putea avea multe aplicații, el aduce şi multe beneficii în lupta împotriva paradontozei. Cercetătorii au descoperit că acest tip de antibiotice a fost extrem de eficient în inhibarea creșterii a şase specii diferite de bacterii dăunătoare asociate cu boli ale gingiilor. În plus, s-a constatat că medicamentul reduce expresia caracteristicilor de virulență, care permit bacteriilor să penetreze țesuturile și să favorizeze inflamația.  

Bolile parodontale sunt afecţiuni cronice de natură infecţioasă, cauzate de flora microbiană din cavitatea bucală. Acestea afectează gingia şi ţesuturile de susţinere a dintelui. Afecţiunile parodontale sunt foarte periculoase, iar netratarea lor poate duce, pe termen lung, la pierderea dinţilor.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *