A fost aprobat Erleada, un medicament nou pentru cancerul de prostată

Spread the love
Sursă foto: https://citizentv.co.ke

Compania farmaceutică a grupului Johnson & Johnson a anunţat primirea autorizaţiei Comisiei Europene de punere pe piaţă a unui medicament oral de nouă generaţie, inhibitor al receptorilor de androgen, adresat tratamentului pacienţilor adulţi diagnosticaţi cu cancer de prostată non-metastatic rezistent la castrare (nmCRPC), care prezintă risc crescut de dezvoltare a metastazelor.

În urma studiilor, s-a constatat că medicamentul care poartă numele de ERLEADA (apalutamidă), reduce riscul de dezvoltare a metastazelor, iar rata de deces scade cu 72%.

„Unul dintre principalele obiective în gestionarea tratamentului cancerului de prostată este întârzierea extinderii bolii, întrucât, atunci când acest lucru are loc, răspunsul la tratament poate fi îngreunat, iar calitatea vieţii pacienţilor scade. Durata medie de supravieţuire a acestor pacienţi este de aproximativ trei ani,” a declarat dr. Simon Chowdhury din cadrul Guy’s and St Thomas’ Hospitals, Londra.

Aprobarea apalutamidei, un tratament care poate încetini semnificativ apariţia metastazelor, reprezintă un pas imens pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer de prostată. Apalutamida este un inhibitor al receptorilor androgenici de nouă generaţie, care blochează stimularea androgenică în celulele cancerului de prostată. Această substanță inhibă dezvoltarea celulelor canceroase prin trei modalităţi: blocarea legării hormonilor androgeni de receptorii androgenici, inhibarea translocaţiei nucleare a receptorilor activaţi şi prevenirea asocierii receptorilor androgenici activaţi cu ADN-ul celulei canceroase.

Sursă: https://www.europeanpharmaceuticalreview.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *