Legătura dintre mâncatul la ore târzii și bolile de inimă

Spread the love
Sursă foto: https://gasiantimes.com

Cercetătorii americani au descoperit că mâncatul la ore târzii poate avea consecințe negative asupra sănătății inimii. În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat date cu privire la obiceiurile alimentare ale populației, pe care le-au comparat cu nivelul tensiunii arteriale și al zahărului din sânge. Ei au observat că peste jumătate din persoanele studiate au consumat 30% sau mai mult din caloriile zilnice după ora 18:00.

În urma analizei, s-a demonstrat că participanții aveau niveluri mai ridicate de zahăr în sânge și o tensiune arterială mai mare decât participanții care au raportat că nu consumă prea multe calorii la ore târzii.  

Rezultatele studiilor au arătat că persoanele care obișnuiesc să mănânce la ore târzii prezintă un risc de 19% mai mare de a dezvolta afecțiuni ale inimii, decât cei care au un regim alimentar corect. Aceiași participanți au fost, de asemenea, cu 23% mai predispuși de a dezvolta hipertensiune arterială. În plus, aceste asocieri au fost deosebit de frecvente la femei. Dovezile anterioare sugerează că este bine să consumăm mai multe calorii pe parcursul zilei, când încă suntem activi. Consumul excesiv de alimente seara, în special cele greu de digerat, a fost asociat, de asemenea, cu o masă corporală mai mare.

În cadrul studiului specialiştii au descoperit doar o legătură între consumul de alimente seara şi anumite afecţiuni ale inimii, acestea nefiind o dovadă a unui legături de tipul cauză-efect.

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *