A fost creat medicamentul care învinge durerile cronice

Spread the love
Sursă foto: https://www.mcgill.ca

Oamenii de știință de la Virginia Tech School of Neuroscience au anunțat că pun bazele unui nou medicament care poate trata anumite tipuri de durere cronică, fără a provoca dependență sau reacții adverse. Acest tip de durere este persistentă pe timp de zile, săptămâni, luni sau chiar ani, perioadă în care persoana respectivă suferă din această cauză, durerea putând apărea în orice zonă a corpului.

Compusul, cunoscut sub numele de ML351, a fost descoperit de cercetătorii de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA. Acesta a fost conceput pentru a inhiba o enzimă produsă în mod natural (15-Lipoxygenase-1), care sintetizează lipidele bioactive responsabile în mod direct de durerea cronică, care nu poate fi ameliorată cu medicamente antiinflamatorii comune, cum ar fi Ibuprofenul.

„Scopul nostru este de a demonstra eficacitatea medicamentului ML351 în tratarea durerii cronice, care nu răspunde la medicamente antiinflamatorii” a declarat dr. Ann Gregus.

În prezent, există un număr limitat de medicamente pentru tratarea eficientă a durerii cronice, cum ar fi cea cauzată de bolile autoimune. Medicamentele antiinflamatorii actuale sau steroizii ajută la ameliorarea durerii prin reducerea inflamației, dar pentru multe tipuri de durere cronică ele sunt mai puțin eficiente. ML351 vizează o nouă cale de semnalizare, considerată a fi responsabilă de dezvoltarea durerii cronice, care nu răspunde la medicamentele clasice. 

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *