Cercetătorii exiplică diferența între alergiile alimentare și intoleranța la anumite alimente

Spread the love
Sursă foto: https://www.ecowatch.com

Alergiile reprezintă reacții anormale, disproporționate, exagerate și excesive ale sistemului imunitar, față de antigene exogene care sunt bine tolerate de subiecții normali. Cercetătorii au descoperit că în timp ce unele dintre ele ar putea fi legitime, multe dintre „alergiile la alimente” ar putea fi alarme false.
Potrivit unei noi cercetări, s-a constatat că doar o persoană din 10 din S.U.A. este afectată de alergiile alimentare. Cercetătorii au studiat 40.000 de adulți, constatând că aproximativ 10% au fost alergici la unul sau mai multe alimente. Cu toate acestea, au descoperit că 19% dintre subiecți au raportat că sunt alergici la anumite alimente, chiar dacă nu au experimentat reacțiile care însoțesc în mod obișnuit o alergie alimentară autentică.
Deși nu există nicio îndoială că alergiile alimentare sunt reale și periculoase, există foarte multe persoane care consideră că sunt alergice la anumite alimente, fără a consulta un medic specializat.
„În aceste cazuri, ceea ce experimentează indivizii ar putea fi un semn de intoleranță alimentară, mai degrabă decât un adevărat răspuns alergic”, a afirmat dr. Ruchi Gupta de la Universitatea Northwestern din Illinois.
Simptomele alergiilor alimentare pot include urticarie, mancărime și umflături la nivelul nasului și gâtului și dureri de stomac sau greață. În cazuri extreme, alergiile alimentare pot duce la anafilaxie (o stare de șoc însotiță de scăderea tensiunii arteriale și de îngustare a căilor respiratorii).
„Dacă o persoană suspectează că are o alergie alimentară, este esențial să viziteze un medic pentru testarea și diagnosticarea acesteia, înainte de a încerca să remedieze problema, eliminând alimentele respecitive din dieta lor. Dacă se confirmă alergia alimentară, înțelegerea managementului este, de asemenea, critică, inclusiv recunoașterea simptomelor de anafilaxie”, a completat dr. Gupta.

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *