Rolul esențial al angiotensinei de tip I în reglarea tensiunii arteriale

Spread the love
Sursă foto: https://www.aarp.org/health

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Univeristatea Duke au cartografiat structura activă a receptorului angiotensinei de tip I, ținta medicamentelor prescrise pe scară largă pentru a regla tensiunea arterială și funcția renală și au încercat să observe îndeparoape activitatea sa.

Atunci când hormonul angiotensin se atașează la receptor, acesta produce constricție în vasele de sânge, pentru a crește tensiunea arterială și stimulează glandele suprarenale să rețină sarea în rinichi. Se estimează că 5% dintre adulții din Statele Unite ale Americii urmează tratamente cu inhibitori ai receptorilor de angiotensină de tip I, pentru scăderea tensiunii arteriale, tratarea insuficienței cardiace, prevenirea insuficienței renale sau a accidentului vascular cerebral.

“Milioane de oameni iau medicamente care dezactivează acest receptor, dar nu-și pot da seama când acesta se reactivează”, a declarat dr. Andrew Kruse de la Universitatea Duke.

Folosind drojdie, cercetătorii au creat un set de 500 de milioane de nanoprotite artificiale ( proteine prionice).

Capturarea structurii complexe a cristalelor receptorului a evidențiat modul în care acestea se leagă de angiotensină și felul în care schimbările porțiunii receptorului din celulă declanșează modificări ale porțiunii din interiorul celulei.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *