Ridurile de pe frunte pot indica prezența bolilor cardiovasculare

Spread the love
Sursă foto: https://dermatologyalliancetx.com/

Un studiu realizat de cercetătorii francezi sugerează că oamenii cu riduri multe și adânci pe frunte, mai multe decât ar fi normal să aibă la o vârstă adultă, sunt mai expuși riscului de a dezvolta boli de inimă, comparativ cu cei fără riduri.

„Nu poți simți sau vedea colesterolul mare sau hipertensiunea, însă ridurile adânci de pe frunte pot fi un bun indicator, deoarece sunt ușor observat. Doar uitându-te la chipul unui om, poți vedea semnalul de alarmă”, a afirmat dr. Yolande Esquirol.

Chiar dacă ridurile pot fi un bun indicator al bolilor de inimă, cercetătorii susțin că medicii nu ar trebui să se limiteze doar la această formă de diagnostic, ci să se uite și la alți factori de risc, cum ar fi presiunea mare a sângelui și nivelul colesterolului. Însa, dacă o persoană are multe riduri pe frunte, stegulețul roșu e acolo. Ridurile de pe frunte pot fi un indicator pentru ateroscleroză, sau rigidizarea arterelor.

Legătura dintre riduri și bolile de inimă nu poate fi în prezent explicată, însă se crede că anumiți factori care duc la îmbătrânirea prematură a pielii pot contribui și la îmbătrânirea timpurie a arterelor.

De asemenea, studiile anterioare au demonstrat că există o legatură între anumite trăsături și bolile de inimă. Este vorba despre calviția la bărbați, adânciturile apărute pe lobul urechii, dar și depunerile de colesterol din piele.

Sursă: https://www.independent.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *