Metoda uimitoare de tratare a virusului hepatitei C

Spread the love
Sursă foto: https://www.health.harvard.edu

În urma unui experiment remarcabil, cercetătorii de la Univeristy of Pennsylvania au reuşit să transplanteze rinichi de la donatori purtători ai virusului hepatitei C către pacienţi aflaţi pe lista de aşteptate. Deşi au contractat virusul şi pacienţii transplantați, medicii au reuşit să îi vindece cu succes de această afecțiune. Aceștia sunt de părere că noua tehnică ar putea ajuta la scurtarea timpului de aşteptare pentru transplantarea anumitor organe.

În 2016, Penn Medicine a lansat un test clinic pentru observarea efectelor transplantării rinichilor de la donatori purtători ai virusului hepatitei C la pacienţii aflaţi pe lista de aşteptare, care au optat pentru acest tip de transplant. În urma transplantului, pacienţii au fost trataţi cu ajutorul terapiei antivirale pentru distrugerea virusului.

,,Am început testele în speranţa că vom avea succes și că vom reuşi să descoperim noi posibilităţi de transplantare a organelor,” a susținut dr. David S. Goldberg de la University of Pennsylvania.

,,Anterior, donatorii infectaţi cu virusul hepatitei C erau scoşi de pe liste, riscul fiind considerat mult prea mare. Datele noastre preliminare demonstrează că există posibilitatea distrugerii virusului contractat în urma transplantului”, a completat acesta.

Participanţii din cadrul studiului se aflau pe lista de aşteptare pentru transpantul de rinichi de peste un an şi jumătate. În prima parte a studiului, 10 pacienţi au primit transplantul. La trei zile după operaţie, aceştia au fost testaţi pentru virusul hepatitei C, rezultatele fiind pozitive la toţi cei 10 pacienţi. Participanţii au fost trataţi cu medicamete orale (Zepatier) pentru distrugerea virusului, timp de 12 săptămâni. În urma tratamentului, toţi pacienţii au fost vindecaţi de virusul hepatitei C.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *