Iată ce alimente pot favoriza apariția cancerului!

Spread the love
Sursă foto: www.downsviewadvocate.ca

Conform unui studiu publicat recent în jurnalul on-line British Medical Journal, cercetătorii au descoperit o posibilă legătură între consumul de mâncare „ultra-procesată” şi apariția cancerului. Deşi este nevoie şi de alte studii pentru confirmare, cercetătorii avertizează cu privire la acest tip de alimente.

Alimentele ultra-procesate includ băuturi răcoritoare, pâine împachetată, cereale îndulcite şi mezeluri, care de obicei conţin o cantitate mare de zahăr, grăsime şi sare, dar le lipsesc din compoziție vitaminele  şi fibrele. Unele studii au arătat că aceste alimente formează chiar şi până la 50% din aportul caloric al oamenilor din ţările dezvoltate.

O echipă formată din cercetători francezi şi brazilieni au studiat această posibilă legătură, evaluând impactul pe care o alimentație care conţine alimente ultra-procesate îl poate avea asupra organismului. Aceștia au analizat răspunsurile a 104.980 de francezi adulţi (22% bărbaţi şi restul femei) cu o vârstă medie de 43 de ani, care au completat cel puţin două chestionare cu privire la tipul de alimentație pe care îl folosesc. Alimentele cuprinse în chestionare au fost grupate în funcţie de gradul de procesare, iar cazurile de cancer au fost identificate cu ajutorul declaraţiilor pacienţilor, validate ulterior de registrele medicale şi de bazele de date naţionale.

Rezultatele au demonstrat că o creştere cu 10% în proporţia de alimente ultra-procesate a fost asociată cu o creştere cu 12% în riscul apariţiei cancerului şi cu 11% în cazul cancerului mamar. Cu toate acestea, nu au fost găsite corelaţii în ceea ce priveşte cancerul de prostată sau de colon.

Sursă: hhttps://medicalxpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *